V týdnu od 15. do 19. února 2015 bude ve škole probíhat již tradiční projekt „Týden zdraví“. Do celoškolního projektu se zapojí nejen žáci základní školy, ale i děti mateřské školy a kuchařky školní jídelny, které pro tento týden připraví obědy v duchu zdravé výživy.

Pondělí: Bulgur s králičím masem a čínskou zeleninou, zeleninová obloha

Úterý: Tuňáková omáčka s rajčaty, celozrnné těstoviny, ovoce

Středa: Květákové placičky, brambor, zeleninový salát

Čtvrtek: Kuřecí prsíčka s dušenými fazolkami, rýže, kukuřice na másle

Pátek: Jáhlová kaše se švestkami, ovocné mléko

Žáci se budou zabývat tématy, která jsou v současné době velmi aktuální jako např. problematika výroby a používání palmového oleje „Palmový olej – proč ne!“, problematika anorexie a bulimie „Extrémy ve stravování“, nedostatečná pohyblivost dnešních dětí a dlouhé hodiny strávené u počítačů „Ve zdravém těle zdravý duch“.  Zajímavé bude i zpracování tématu o mezinárodních kuchyních „Světová kuchyně“, pro jejichž prezentaci mají k dispozici vybavenou cvičnou kuchyňku. Ve školním bufetu stále nabízíme žákům ke koupi zdravé bio produkty.

Do projektu se mohou zapojit také rodiče přípravou zdravé svačinky svému žáčkovi do aktovky.

Hodnocení únorového jídelníčku

V rámci projektu žáci hodnotili únorový jídelníček. Každou polévku a hlavní jídlo oznámkovali jako ve škole. Nejoblíbenějšími polévkami jsou česneková s krutonky a kuřecí vývar s nudlemi. Nejoblíbenějším hlavním jídlem je karbanátek s bramborovou kaší a kuřecí prsíčka s rýží,  fazolkami a kukuřicí na másle. Celé vyhodnocení jídelníčku najdete ZDE.