Náš školní výlet     aneb     “Jak jsme hasili”

Na Den dětí 1. 6. jsme byli na výletě u hasičů v Hodoníně. Viděli jsme hasicí techniku, dozvěděli jsme se plno nových důležitých informací, prohlédli jsme si sanitku a pak jsme hráli různé hry a soutěže. Na závěr výletu nám paní učitelka rozdala knihy a medaile z projektu Knížka pro prvňáčka.

Atletické přebory Podluží

V pondělí 30. 5. se Zuzana Fialová, Lucie Skočíková, Lukáš Pavka, Tobiáš Kříž a Matěj Urbánek společně s vybranými žáky z 2. až 5.třídy zúčastnili atletických Přeborů Podluží. Zuzanka byla druhá na 50 m a první na 300 m. Matěj byl druhý na 300 m. Všichni podali velké sportovní výkony.

Návštěva Městské knihovny v Hodoníně

Ve čtvrtek 5. 5. jsme byli potřetí v Městské knihovně v Hodoníně. Opět jsme poslouchali pohádky, plnili různé úkoly, vyhledávali knížky v policích a půjčovali knihy domů. Už se těšíme na poslední návštěvu, kdy budeme pasováni na čtenáře.

Na včelařské výstavě

V pondělí 2. 5. jsme v rámci výuky prvouky navštívili výstavu ke 150. výročí včelaření na Podluží. Nejdříve jsme se seznámili s dřívějšími i současnými úly a pomůckami potřebnými k chovu včel. Dozvěděli jsme se o úspěších mladých včelařů z Mikulčic. Nejvíce se nám líbily krásně zdobené perníky a úl se živými včelami.

Návštěva ZOO Hodonín

V pondělí 18. 4. jsme byli společně se 2. třídou na vzdělávacím programu v ZOO Hodonín. Přivítala nás paní Vavrysová, Zdeněčkova maminka, která v ZOO pracuje. Rozdělili jsme se do družstev po čtyřech a plnili úkoly. Potom jsme si prohlédli celou zahradu. Líbili se nám jihoafričtí lvi, sumaterští tygři, klokani a opice. Na konci prohlídky jsme si mohli pohladit ježka – albína jménem Vanilka a užovku červenou, pak  byly vyhodnoceny naše testy. Každý si odnesl sladkou odměnu a drobné dárky. Příjemné dopoledne nám kazilo jen počasí.

Hodnocení jídelníčku

V rámci projektu “Týden zdraví” hodnotili žáci únorový jídelníček. Každou polévku i hlavní jídlo oznámkovali jako ve škole. Výsledek hodnocení naleznete ZDE.

Prvňáčci v knihovně

Ve čtvrtek 7.1. 2016 jsme opět navštívili knihovnu v Hodoníně v rámci projektu “Knížka pro prvňáčka”. Paní knihovnice nás seznámila s leporelem pohádek. Naučili jsme se vyhledávat a zařazovat knihy podle abecedy. Někteří si vypůjčili knihy. Návštěva se nám moc líbila.

 

Projekt “Prvňáčci” aneb “První pomoc pro všechny”

V pondělí 7. 12. 2015 jsme se seznámili s poskytováním první pomoci. Odborníci nám poutavou formou sdělili, jak můžeme pomoci a případně i zachránit život.

 

Den jazyků

Dne 24. 9. proběhl v naší škole projekt Den jazyků. Prvňáčci se zapojili do týmů, společně tvořili prezentace k anglické módě, populární hudbě, umění, přírodě. Nejvíce se dětem líbila ochutnávka typických anglických jídel.

 

Den řemesel 

Dne 17. 9. jsme se byli podívat na ukázkách práce studentů střední školy z Brna.

 

Dýňové pondělí

V pondělí 14. 9. žáci s rodiči rozsvěceli vyzdobené dýně. Další den jsme je hodnotili po třídách, pak jsme šli na školní zahradu.